Schilderwerk

Wildeman Schildersbedrijf voorziet uw houtwerk of andere materialen van uw gebouw of woning weer van de perfecte verflaag! Om onderdelen van een gebouw of woning te beschermen tegen weersinvloeden en andere vormen van aantasting van de ondergrond moet het materiaal (dat kan variëren van hout, steen, metaal tot kunststof) regelmatig worden voorzien van een hoogwaardig verfsysteem, bestaande uit meerdere grondlagen en kwaliteitslak. Wanneer het onderliggende materiaal te mooi of te kostbaar is om met een kleurlaag te verbergen kan een transparante afwerking met lak of beits worden aangebracht.

Buitenschilderwerk

Goed schilderwerk zorgt natuurlijk voor een mooie uitstraling maar beschermt uw houtwerk ook tegen allerlei weersinvloeden zoals regen en zon (UV straling). Zo voorkomt u voortijdige veroudering en herstel: kwaliteits schilderwerk is een meerwaarde voor uw woning of bedrijf. Wij zorgen altijd voor een mooi en duurzaam eindresultaat, voor kleine en grote werken, van een enkele voordeur tot uw complete bedrijfspand!

Onderhoud en houtrolherstel

Mocht het houtwerk toch zijn aangetast dan zorgt Schildersbedrijf Wildeman voor professioneel herstel, met de juiste gereedschappen en materialen. Wij adviseren u tevens vrijblijvend in een vakkundig onderhoudsplan van uw schilderwerk.

Nieuwe verftechnieken

Vaak wordt met kwasten of rollers geschilderd. U kunt er ook voor kiezen om houtwerk, muren en plafonds te laten spuiten. Ten opzicht van schil deren neemt die voorbereiding wat meer tijd in beslag. Denk bijvoorbeeld aan het afplakken en reparatie, en het schoonmaken van de te spuiten delen. Daar staat tegenover dat het spuitwerk zelf snel gaat. Het resultaat ziet er strak en glad uit.

Binnenschilderwerk

Voor binnen gebruiken wij vaak acrylverf, een verf op waterbasis. Deze verf is oplosmiddelvrij, hierdoor komt er bijna geen geur vrij. Door de snelle droging van de verf zijn de geschilderde ruimtes weer snel te gebruiken. De afwerking kan uitgevoerd worden met een dekkende verf als ook transparant. Elke ruimte en ondergrond moet met een passende verfsoort geschilderd worden, Voor kozijnen en deuren in de buitengevel gebruiken we een damp remmende verf, zodat vocht wat binnen ontstaat niet in het hout kan trekken, Ook is de aansluiting tussen glas en hout zeer belangrijk. De badkamer of kelder vraagt bijvoorbeeld om een sterk vocht- en schimmelwerende verf. Het schilderwerk binnen kan in een zijdeglans of een hoogglans worden afgewerkt.

Opruimen

Bij voorbereidende werkzaamheden als schuren, plamuren ,afplakken of het plaatsen van werksteigers, zorgen we voor zo min mogelijk overlast. Als we klaar zijn blijft er geen grof vuil e.d. achter. Tijdens het schuren maken wij gebruik van stofafzuiging, zodat de hoeveelheid stof in de ruimte tot het minimum beperkt blijft. Indien nodig worden vloeren en meubels end. afgedekt zodat het schoon blijft tijdens de werkzaamheden.